Het kantoor

De kantoorverdiepingen kunnen efficiënt worden ingedeeld om het aantal benodigde m2 per werkplek te beperken. Een open en gesloten indeling is eenvoudig te creëren dankzij de modulaire indeling van de verdiepingen. Organisaties die de voorkeur geven aan een grotere ruimte kunnen twee verdiepingen met elkaar verbinden tot een oppervlak van ongeveer 2 400 m2.

Ongeveer 16.000 m2 kantoorruimte, waaronder één separaat gebouw (Toren B) met 12.000 m² kantoorruimte, 800 m2 archiefruimte en ruim 200 parkeerplaatsen, hebben in 2011 een grondige renovatie ondergaan. Voor de laatste gegevens met betrekking tot beschikbaarheid en huurmogelijkheden kunt u contact met ons opnemen

 

ENERGIE LABEL A

Een van de belangrijkste doelen van de vernieuwing van Central Plaza is een duurzaam gebouw tot stand te brengen dat gebruikers onder meer de volgende voordelen biedt:

 

01 – Extra isolatie: de verbeterde dak- en gevelisolatie brengt het energieverbruik omlaag.

02 – Warmteregeneratie: De luchtbehandelinginstallatie is uitgerust met een systeem dat warmte regenereert door de binnenkomende buitenlucht voor te verwarmen c.q. voor te koelen met de afgevoerde lucht.

03 – Aanwezigheidsdetectie: De verlichting is energiezuinig en daglichtgevoelig. Bovendien schakelt de verlichting automatisch uit wanneer er niemand in de ruimte aanwezig is.

04 – Afstandsbediening: Aanwezigheidsdetectoren en afstandsbediening voor verlichting, verwarming en koeling zorgen voor substantiële energiebesparing.

05 – Klimaatregeling: Vier-pijps inductieunits regelen het binnenklimaat. Het systeem werkt met lagere luchtsnelheden, wat niet alleen een aangenamer werkomgeving oplevert maar ook het energieverlies door ventilatie vermindert. Wanneer iemand de ruimte binnenkomt, schakelt de koeling automatisch in om de temperatuur te verlagen/ verhogen tot 21°C.

06 – Natuurlijk licht: De glazen liftdeuren laten natuurlijk licht door, zodat er minder behoefte is aan kunstlicht in de receptiehal.

07 – Bewegingsdetectie: Bewegingsdetectoren in de kranen in de sanitaire ruimtes zorgen voor minder watergebruik.

08 – Gebouw Beheer Systeem: Via het Gebouw Beheer Systeem is centrale bewaking en bediening van de klimaatregeling en verlichting mogelijk. Dat betekent dat de klimaatinstallatie per verdieping optimaal kan worden afgesteld op basis van specifiek gebruik en ruimtelijke indeling, zodat het energieverbruik tot een minimum beperkt blijft.

09 – Nieuwe liften: De compleet gerenoveerde liftinstallaties zijn zuiniger en dus voordeliger in het gebruik, en bieden een verhoogd comfort.

10 – Nieuwe koelmachines: Dankzij de nieuwe, energiezuinige koelmachines is voor bestaande en nieuwe gebruikers van het kantoorgebouw het energieverbruik lager, en hiermee dus ook de energierekening.

11 – Uitstekende locatie: Als laatste maar niet geringste voordeel betekent de locatie tegenover Rotterdam Centraal Station dat de in Central Plaza gehuisveste ondernemingen hun CO2-uitstoot sterk kunnen beperken, gezien de uitstekende bereikbaarheid per openbaar vervoer voor hun personeel.

 

 

 

DOORSNEDE

Central Plaza is in 1992 ontworpen door architect W. Th. Ellerman en in 2011 gedeeltelijk herontworpen door architectenbureau GROUP A. Het multifunctionele complex bestaat uit kantoorruimte, een parkeergarage, een winkelpassage en een woontoren. De kantoorruimte bestaat uit kantoorvloeren en archiefruimte. De twee-laagse parkeergarage onder het kantoorgebouw is rechtstreeks toegankelijk via de liften (parkeernorm ca. 1:70). De winkelpassage bevindt zich op de begane grond van het kantoorgebouw. De woontoren staat achter het kantoorgebouw.

Wilt u meer weten over Central Plaza en de mogelijkheden voor uw organisatie? Wij kunnen u van dienst zijn met maatwerkadvies over de ruimtelijke indeling. U krijgt dan een duidelijk beeld van hoeveel kantoorruimte u nodig hebt en hoe die kan worden ingericht om uw organisatie optimaal te ondersteunen. Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen (zie achterzijde voor gegevens). In de Technische Brochure treft u een aantal standaardmogelijkheden voor de ruimtelijke indeling aan.

KANTOOR PLATTEGRONDEN

PARKEREN

De parkeergarage van Central Plaza telt twee lagen en biedt ruimte aan 487 auto’s. De garage is toegankelijk voor huurders van Central Plaza, haar bezoekers en het algemene publiek. De ingang is via de achterzijde van het gebouw aan de Kruisstraat. De parkeerruimte biedt rechtstreeks toegang tot de kantoren via een tweetal liften in elk van beide kantoortorens.

De parkeergarage heeft een volledige opknapbeurt ondergaan en heeft een lichte kleurstelling gekregen en nieuwe bewegwijzering. Er wordt een nieuw parkeersysteem geïnstalleerd, evenals twee oplaadpunten voor elektrische auto’s. Huurders van Central Plaza hebben voordeel door de aanschaf van abonnementen voor hun medewerkers en de mogelijkheid om uitrijkaarten te kopen voor hun bezoekers.